Tilapäishoito eli intervallijakso perhekodissa tarjoaa omaishoitajalle taukoa hoivavastuusta ja on omaishoitajalle lakisääteistä vapaata. Tilapäishoitojaksoja käytetään myös tilanteissa, joissa ikäihminen joutuu lähtemään kotoaan väliaikaisesti pois vaikkapa remontin takia. Samoin pidemmän sairaalajakson jälkeen kun kotiin paluu tuntuu vielä epävarmalta. Näiden jaksojen pituus vaihtelee yleensä viikosta jopa reiluun kuukauteen.
Hoitomuotona perhekoti on turvallinen ja kodinomainen vaihtoehto hoivakodeille silloin, kun asiakas soveltuu perhehoitoon.
Perhehoitoon pääsee hyvinvointialueen ikäihmisten palveluiden kautta ottamalla yhteyttä omaan asiakasohjaajaan.
Haltian Pappilan perhekoti toimii yhteistyössä Pirkanmaan hyvinvointialueen sekä Pirkanmaan perhehoidon ja omaishoidon yksikön kanssa. Johanna ja Jussi on valmennettu tehtävään Pirkanmaan perhehoidon yksikön toimesta v. 2018.

Perhekodin tilat

Haltian Pappila on tilava, kunnostettu vanha pappila. Huoneita on kaikkiaan yhdeksän. Tilat ovat avarat ja kynnykset matalia. Rollaattorilla kulku onnistuu hyvin.

Yhteisessä käytössä perheen kanssa on keittiö ja salit, kaksi wc:tä ja suihku.

Sisäänkäynnissä on täysin esteetön ramppi. Lasiverannalla on kolme rappusta ja kaide.

Majoitus

Perhekodissamme on kolme asiakaskäyttöön varattua huonetta: Hurskaisen huone, Auguste Peroniuksen huone ja Hilli Miettisen huone.
Huoneet ovat kotoisia ja tarjoavat mahdollisuuden myös omaan rauhaan ja lepoon. Liinavaatteet ja pyyhkeet tulevat talon puolesta.

Ruokailu

Haltian Pappilassa tarjotaan maukasta ja terveellistä kotiruokaa. Perhehoitoon sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala.

Esimerkkejä maistuvista aterioista:
Aamiainen: pannukahvi, kaurapuuro, marjakeittoa, voileipää ja lisukkeita.
Lounaalla syömme pääsääntöisesti keittoa, esimerkiksi kermaista lohikeittoa, jauhelihakeittoa, makkarakeittoa jne. Jälkiruoaksi nautimme esim. kiisseliä, marjapuuroa, rahkaa.
Päiväkahvi: pannukahvin kanssa herkuttelemme pullalla tai marja/hedelmäpiirakalla.
Päivälliseen kuuluvat esim. erilaiset laatikkoruoat; kananfile- tai silakkapihviä ja muussia/ riisiä, lihapullia jne, salaatin/ kasvisten kera.
Iltapala: jogurttia, teetä ja voileipää.
Hedelmiä on vapaasti tarjolla.

Päivän ohjelma

Jakson ohjelma rakentuu asiakkaan toiveiden ja kunnon mukaan, mutta tavoitteemme on tarjota mahdollisimman mukava ja virikkeinen hoitojakso.
Perhekodissa olet aina osa perhettä ja kodin askareet mm. ruoanlaitto, leipominen ja pyykinpesu kuuluvat päivittäisiin toimiin. Niihin osallistuminen omien mieltymysten mukaan on usein mieluista puuhaa. Ulkoilemme sään salliessa päivittäin. Iltaohjelmaamme kuuluu esimerkiksi erilaiset kortti- tai lautapelit, yhteinen TV-ilta tai lauluhetki.

Pappilan väki

Perhekodin hoivasta ja huolenpidosta, ruoanlaitosta, siivouksesta, keskusteluavusta ja kaikenlaisesta suunnittelusta vastaa Johanna. Johanna on kokenut, pitkän linjan hoitoalan ammattilainen, jonka sydäntä lähellä on ikäihmisten kanssa toimiminen.

Jussi on käytännön mies, erinomainen talonmies ja apuna silloin, kun järki ratkaisee. Lisäksi avustaa kaikessa missä tarvitaan.

Tarmo on nokkela ja nopea pikkuapulainen. Lautapelien kuningas.

Pimu-koira toimii hyvänä ovikellona ja rakastaa rapsutuksia.

Kissi-kissa ja Shakira pitävät jyrsijät loitolla ja tuovat eleganssia ympäristöön, missä ikinä liikkuvatkaan.

Lämpimästi tervetuloa meille!

Tutustu Omaishoitajan ja omaishoidettavan yhteinen loma