Haltian Pappilan perhekodin palveluihin kuuluu myös uusimuotoinen palvelu, joka on yhteinen loma-aika omaishoitajalle ja läheiselle. Haluamme tarjota mahdollisuuden tulla yhdessä ns. matalan kynnyksen hengähdys- ja lepojaksolle.

Lomat toteutetaan pienessä ryhmässä, jolloin perhekodissa on enintään kolme paria kerrallaan. Pyrimme siihen, että yhtä aikaa olisi kuitenkin vähintään kaksi pariskuntaa.

Yhteiset lomat kestävät 3-5 päivää ja toteutetaan pääasiassa arkisin. Huoneet ovat hyvin varusteltuja, viihtyisiä kahden hengen huoneita. Tilanteen mukaan on myös mahdollista yöpyä eri huoneissa.
Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluvat hintaan.

Omaishoidettava tulee hyvinvointialueen asiakasohjauksen kautta toimeksiantosopimuksella perhehoitoon.

Omaishoitaja tulee omakustanteisesti. Täysihoito, majoitus ja ohjelma maksetaan Haltian Pappila ay:lle 75€/päivä (sis. alv).
Maanantai- perjantai jakso eli viisi päivää maksaa siis 375€. Meillä käy myös pankkikortti.

Yhteiselle lomalle on mahdollista tulla myös, vaikkei toisella ole virallista omaishoitajuutta, kunhan hoidettavalla on kunnan myöntämä lupa perhehoidolle. Ja tahto yhteiseen jaksoon.

Mitä meillä tapahtuu?

Pyrimme tarjoamaan vieraillemme mahdollisimman virikkeisen ja rentouttavan loman. Päiviin kuuluu vierailuja lähiseudun nähtävyyksiin, pientä liikuntaa, mukavaa iltaohjelmaa ja rauhoittavaa omaa aikaa. Kuulemme mielellämme toiveitanne jo etukäteen. Me toivomme että te viihdytte.

Esimerkki lomaviikon ohjelmasta:

Klo 8 – 9.30 aamiainen

Aamupäivällä vierailu lähikohteeseen, joita ovat esim. Tapsan metsätyömuseo Haltian kylällä, Hippeläisen kyläkauppa Rautajärvellä, paikallinen käsityökeskus Hilma& Olga Mikkolan Navetalla Luopioisissa.

Klo 12 nautimme lounasta, jonka jälkeen päivälepo.

Klo 14.15 ohjattu yhteinen tuolijumppa tai pieni happihyppely ulkona.Sen jälkeen maistuvat päiväkahvit.

Klo 16-18 omaishoitajien oma hetki, puolisot Johannan tai Jussin hoivassa. Mahdollisuus ulkoiluun metsässä, avanto- tai pihasaunaan, tai tuokioon kirjan, musiikin tai omien käsitöiden parissa.

Klo 18 päivällinen.

Klo 19 Iltaohjelmaa: esim. levyraati, musiikki- tai lautapelituokio, TV-ilta.

Klo 20 nautitaan iltapalaa, asettaudutaan iltaan ja rauhallisiin yöuniin.


Huom! Kaikki ohjelmat ovat täysin vapaaehtoisia ja muokkautuvat teidän toiveidenne mukaan!
Inhimilliset ja arvaamattomat syyt voivat myös vaikuttaa ohjelmaan.

Halutessanne käynti fysioterapeutilla, jalkahoitajalla, kosmetologilla, kampaajalla tai hierojalla on mahdollista lomallanne. Meillä on kattavat yhteydet paikkakunnan luotettaviin ammattilaisiin. Mainitse kiinnostuksestasi jo lomaa varatessasi.

Mitä meillä syödään?

Haltian Pappilassa tarjoillaan maukasta ja terveellistä itsetehtyä kotiruokaa. Johanna vastaa ruoanlaitosta, ja tästä syystä usein syömme samaa ruokaa (varsinkin keittoruokaa) kahtena päivänä.

Aamiainen: pannukahvi, kaurapuuro, marjakeittoa, voileipää ja lisukkeita.

Lounaalla syömme useimmiten keittoa. Esim. kermaista lohikeittoa, jauhelihakeittoa, makkarakeittoa. Jälkiruoaksi nautimme esim. marjakiisseliä, rahkaa, marjapuuroa.

Päiväkahvi: pannukahvin kanssa herkuttelemme pullalla tai marja/hedelmäpiirakalla.

Päivälliseen kuuluu esim. erilaiset laatikkoruoat; kananfile- tai silakkapihviä ja muussia/ riisiä, lihapullia jne, luonnollisesti salaatin tai kasvisten kera. Joskus katamme päivällisen vähän juhlavammin saliin.

Iltapala: jogurttia, teetä ja voileipää.

Hedelmiä on vapaasti tarjolla.

Yhteisen lomajakson tärkein tavoite on, että palaatte kotiin levänneinä, virkistyneinä ja hyvillä mielin.

Huomionarvoista on, että kun paikka ja hoitajat ovat tulleet tutuiksi, niin ehkäpä seuraavan kerran omaishoitaja voikin pitää ihan oman loman, kun hoidettava tulee intervallijaksolle jo tuttuun ja turvalliseen paikkaan! Nämä tilapäisjaksot voivat kestää myös viikonlopun yli.

Leo Tolstoi on sanonut: Yksi ensimmäisistä onnen edellytyksistä on, että ihmisen ja luonnon välinen yhteys ei katkea.

Meillä luonto on lähellä!