Omaishoitajan ja omaishoidettavan yhteinen loma

Olemme toteuttamassa uutta perhehoitomuotoa. Haluamme tarjota omaishoitajille ja heidän hoidettavilleen mahdollisuuden tulla yhdessä ns. matalan kynnyksen hengähdys- ja lepojaksolle.

Lomat toteutetaan pienessä porukassa, enintään 3 paria kerrallaan. Yhteiset lomat kestävät 5 päivää välillä maanantai – perjantai, toiveiden mukaan. Huoneet ovat täysin varusteltuja, viihtyisiä kahden hengen huoneita. Tilanteen mukaan on myös mahdollista yöpyä eri huoneissa.

Omaishoidettava tulee kunnan asiakasohjauksen kautta. Jos kyseessä omaishoitajan lakisääteinen vapaa niin maksu on 11,60€/vrk (Tampere).
Omaishoitajan oleskelu ja täysihoito 50€/päivä maksetaan perhekodille.

Yhteiselle lomalle on mahdollista tulla vaikka toinen ei ole omaishoitaja, kunhan hoidettavalla on kunnan myöntämä lupa perhehoidolle. Ja tahto yhteiseen jaksoon.

Mitä jakso pitää sisällään:

Ympäröivän ihanan luonnon, täysihoidon jossa tarjotaan ravitsevaa ja herkullista kotiruokaa (aamiainen, lounas, päiväkahvi, illallinen, iltapala), kodikkaan ja viihtyisän ympäristön, oman huoneen, pihasaunan, perhehoitajan tarjoaman hoivan ja huolenpidon sekä antaman mahdollisuuden hengähdyshetkiin. Ja tietysti vertaistuen toisistanne.

Meille saa tulla ja olla vaikkapa kuin se kuuluisa Ellun kana… toki on myös mahdollista tehdä itselle mieluisia asioita esim pieniä pihatöitä. Tai vain istua rannassa ja katsoa järvelle.

Torstaisin on toripäivä ja halutessanne vierailemme vieressä sijaitsevassa Tapsan metsätyömuseossa ja/tai käsityökeskus Hilma& Olgassa. Kylällä on myös mm Muodonmuutoksia Ry:n kesä-taidenäyttely ja muita kohteita. Näkemisen arvoinen Hippeläisen kyläkauppa on myös mitä mainioin retkikohde, ja aivan lähellä.
Laipanmaan ulkoilualue sijaitsee lyhyen automatkan päässä. Toki erilaisia metsäreittejä on ihan vieressäkin.
Haltia-järvi löytyy rannasta… Rantaan on tosin käveltävä polkua pitkin n. 200 metriä.
Toteutamme loma-toiveitanne mahdollisuuksien ja vuodenajan mukaan!

Kun paikka ja hoitajat ovat tulleet tutuiksi niin ehkäpä seuraavan kerran omaishoitaja voikin pitää ihan oman loman, kun hoidettava tulee tilapäishoitoon jo tuttuun ja turvalliseen paikkaan! Nämä intervallijaksot voivat kestää myös viikonlopun yli.

Lomajakson tärkein tavoite on, että palaatte kotiin levänneinä, virkistyneinä ja hyvillä mielin!